xyz

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aki sme len ubohi

kauza z Ceska a nasa realita

Prednedavnom nasim krasnym Slovenskom "otriasla" kauza z Ciech a Moravy, kedy boli zatknuti a do vazby vzati viaci predstavitelia statnej spravy.


Slovenske media vtedy sokovane a zanietene prinasali reportaze o tom, ze toto je vyspela krajina, ze toto je vyspela demokracia, ze toto je situacia, o ktorej my na Slovensku mozeme len snivat.

 A tak sme si na niekolko dni zasnivali o tom, ako by to bolo, keby sa taketo "cistky" konali aj u nas. Ake by to bolo krasne a dobre ...

 ... figa borova ...

 Viete drahi a mili novinari, zurnalisti, moderatori a vy vsetci ostatni, co by bolo dobre a krasne?

 Keby sa konecne zacalo, a nie len na Slovensku, zit tak, ako sa ma. Keby ti, ktori maju moc vyuzivali tuto na sluzbu. Keby ti, ktori maju pravo rozhodovat a pridelovat peniaze vyuzivali ich tak, ako by boli ich, teda rozumne a neplytvali nimi. Keby vsetci konali tak, aby nemysleli len na seba, ale na dobro ludi a svoju ulohu vo vrcholovej politike prijali ozaj ako sluzbu.

 A ak uz nic ine, slova papeza Frantiska hovoria jasne: "Skutocna moc je v sluzbe..."

 Politici dostali moc, aby riadili spolocnost, novinari a zurnalisti, aby prinasali pravdive informacie a aby z casti nejako formovali spolocnost a spolocenske myslenie. Zda sa, ze jedni i druhi na to akosi pozabudli. Skoda.


         xyz

PS: priatelia, nezabudnime, ze my sme pozvani k vacsim veciam, k lepsiemu zivotu ako k tomu, ze kazdy bude mysliet len sam na seba. My sme pozvani k budovaniu, nie k niceniu.

fotografie: internet


Politika ... a spolocnost ... | stály odkaz

Komentáre

  1. Mojenkovia,my jsme pozvaní predovšetkým k volbám.
    A možnosť si zarojčiť o konečne tej správnej strane a spapkať guláš.Prípadne mať doma konečne mikrovlnku. A krade se dál. Vesele, cože o tom,potom. Však keď sú sprostí)))))
    publikované: 01.07.2013 12:56:36 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. xyz 83
    no ono jednoducho sa dá povedať, aby všetci žili podľa 10 prikázaní, ktoré uznáva celý svet, len málokto podľa nich žije, hoci si aj kolená derie
    publikované: 01.07.2013 19:38:38 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Vasilisko mladistvá)) JSI MŮJ SYMPATIZANT))))
    I Stvořitel si myslel, původně, že deset stačí, dvanáckrát je moc))))) Ale nestačí.
    publikované: 03.07.2013 10:30:16 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014